mardi 10 mai 2016

Hegyek-völgyek


Láttam a térképen, hogy Új-Kaledónia belseje tele van hegyekkel. November óta arra vártam, hogy találjak vállalkozó szellemű embereket. Idővel sikerült kirándulótársakra lelnem, jupi! Gyönyörű vörösföldes ösvények, endemikus növények sokasága, izzasztó napsütés az árnyék nélküli száraz erdőkben. A csapadékos, esőerdőre hajazó részek pedig igazi Jurassic Park érzéssel töltenek el, mintha évmillókat (milliárdokat?) visszautaznánk a Föld történetében: az ösvényeket sűrű moha fedi, vagy egyeneses a fák óriásira nőtt gyökerein kell menni, ki tudja hány méterrel a talaj fölött. Óriási páfrányok mindenütt!
Mont Dore, ahonnan a legnépszerűbb ásványvíz jön!


Mont Koghi és a lányok:) na meg a trópusi vörösföld. Érzékem van világos nadrágok túrázáshoz való kiválasztására. Neeem, nem jönnek ki belőlük a foltok :(

Mont Humboldt. Jupi:) Sajnos még nincs saját  képem, annyira friss ez a 3 napos túra. Kaledónia 2. legmagasabb hegye (1618 m) de a másikat nem szabad megmászni. Az útvonal nagyon változatos, a mecseki túrák után eléggé meglepett, hogy fél napig sziklás bozótos a vidék, majd jön egy esőerdő szerű, burjánzó zöld növényzettel borított szakasz, ahol a talajt nem éri az ember lába, kb. gyökereken és az azokat belepő vastag mohán kell járni. A növények amúgy is nagyon érdekesek voltak, mind ismeretlen. Bárcsak az ember jobban tudna a környezetére figyelni kimerülten is.

A "mohaerdő"
Ugye milyen érdekes? :)



Mont Mou és a lezuhant gép.  


Pic Malaoui



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire